Mar

18

Онлине семинар бранилац по службеној дужности

Адвокатска академија Адвокатске коморе у Србије, у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији, организује онлајн семинар на тему „Бранилац по службеној дужности“. Циљ семинара је да адвокати, кроз разговор са колегама и размену искустава, унапреде знања и вештине потребне за заступање у кривичном поступку и добију практичне савете за ефикасно коришћење процесних гаранција и релевантне судске праксе. 
Предавачи ће бити Југослав Тинтор и Александар Поповић а семинар ће бити одржан у следећим терминима:

  • 22. март 2021. у 18 часова;
  • 24. март 2021. у 18 часова; 

Заинтересовани адвокати и адвокатски приправници пријаве могу послати на адресу a.k.srbije@gmail.com, најкасније до 20.03.2021. године, у назнаку за који термин се пријављују.   
Семинар ће бити одржан преко Зоом онлине платформе. Почеће кратким уводом предавача који ће затим одговарати на питања учесника. Свим учесницима препоручујемо да пре семинара погледају снимак дискусије на тему којој је посвећен, који можете пронаћи на следећем линку:  https://www.youtube.com/watch?v=zZglouR3a3c
Колегама препоручујемо и Приручник за поступање адвоката у кривичном поступку, чији су аутори адвокати Владимир Бељански, др Вељко Делибашић и Југослав Тинтор, а издавачи Мисија ОЕБС-а у Србији и Адвокатска комора Србије. Приручник у пдф формату можете преузети овде   https://aksakademija.edu.rs/vest/prirucnik-za-postupanje-advokata-u-krivicnom-postupku-23.html.