Dec

07

Онлајн семинар “Заступање жртава тортуре и других облика злостављања”

Адвокатска академија Адвокатске коморе у Србије, у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији, организује онлајн семинар на тему „Заступање жртава тортуре и других облика злостављања“, који ће бити одржан 13. децембра у 18 часова, преко Зоом платформе. Циљ семинара је да адвокати, кроз разговор са колегама и размену искустава, унапреде знања потребна за заступање жртава злостављања у кривичном, парничном, поступку пред Уставним судом или пред Европским судом за људска права и добију практичне савете за ефикасно коришћење релевантних правних стандарда и судске праксе.

Разговор ће водити и на питања учесника одговарати Виктор Јухас Ђурић, адвокат у Суботици, и Жарко Марковић, правни саветник у Мисији ОЕБС-а у Србији.

Заинтересовани адвокати и адвокатски приправници пријаве могу послати до 10. децембра на адресу a.k.srbije@gmail.com. После пријављивања добиће линк за семинар и упутства за коришћење Зоом-а.

Свим учесницима препоручујемо да погледају и снимак дискусије на тему којој је посвећен, који је доступан на yоутубе каналу Адвокатске академије: https://www.youtube.com/watch?v=sVHr_y9EyrE