Dec

14

Дебата о Кодексу професионалне етике адвоката

Адвокатска академија Адвокатске коморе Србије и Мисија ОЕБС-а у Србији организују дебату о Кодексу професионалне етике адвоката која ће се одржавати 15, 16, 17. и 18 децембра преко Зоом интернет платформе. Разговор ће 15. и 16. децембра водити и на питања учесника одговарати Владимир Бељански, председник Адвокатске коморе Војводине, и др Вељко Делибашић, потпредседник Адвокатске коморе Београда, а 17. и 18. децембра Југослав Тинтор, председник Адвокатске коморе Београда, и Александар Поповић, председник програмског савета Адвокатске академије АКС. 

У дебати ће бити речи о примени Кодекса професионалне етике адвоката и о томе да ли га је и на који начин потребно мењати. Трајаће око 60 минута и биће организована према следећем распореду:

  • 15. децембар у 18:30, дебата за АК Ниша, разговор воде Владимир Бељански и др Вељко Делибашић
  • 16. децембар у 17:00, дебата за АК Пожаревца и АК Зајечара, разговор воде Владимир Бељански и др Вељко Делибашић
  • 16. децембар у 18:30, дебата за АК Београда, АК Чачка, АК Крагујевца и АК Шапца, разговор воде Владимир Бељански и др Вељко Делибашић
  • 17. и 18 децембра биће организована дебата за АК Војводине, разговор воде Југослав Тинтор и Александар Поповић; тачне термине и информације о начину пријављивања можете добити преко АК Војводине. 

Да бисте учествовали у дебати довољно је да пошаљете пријаву на е-маил адресу Адвокатске коморе Србије: a.k.srbije@gmail.com; у пријави је потребно назначити за који термин се пријављујете. Затим ћете добити е-маил са линком преко којег се можете укључити и инструкције за његово коришћење. Ако вам не одговара термин одређен за вашу комору, у дебати можете учествовати у било којем од преосталих термина, потребно је само да у пријави назначите жељени термин. 

За коришћење Зоом платформе потребан вам је рачунар са микрофоном или мобилни телефон и приступ интернету. Није неопходно да инсталирате Зоом апликацију.

Препоручујемо вам да пре дебате погледате снимак дискусије о Кодексу професионалне етике адвоката коју су водили адвокати Владимир Бељански, др Вељко Делибашић, Александар Поповић и Југослав Тинтор. Доступан је на yоутубе каналу Адвокатске академије АКС: https://www.youtube.com/watch?v=Q-w_Dv6e4Rw.