Mar

01

Onlajn seminar o postupanju branilaca po službenoj dužnosti

Advokatska akademija Advokatske komore u Srbije, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji, organizuje onlajn seminar na temu „Branilac u predistražnom postupku i istrazi“. Cilj seminara je da advokati, kroz razgovor sa kolegama i razmenu iskustava, unaprede znanja i veštine potrebne za zastupanje u krivičnom postupku i dobiju praktične savete za efikasno korišćenje procesnih garancija i relevantne sudske prakse.

Predavači će biti Maja Atanasković/Nataša Jovičić/Vladimir Marinkov/Miro Orović a seminar će biti održan u sledećim terminima:

  • 10. mart 2021. u 18 časova;
  • 15. mart 2021. u 18 časova.

Zainteresovani advokati i advokatski pripravnici prijave mogu poslati na adresu a.k.srbije@gmail.com, najkasnije do 14.03.2021. godine, u naznaku za koji termin se prijavljuju.   

Seminar će biti održan preko Zoom online platforme. Počeće kratkim uvodom predavača koji će zatim odgovarati na pitanja učesnika. Svim učesnicima preporučujemo da pre seminara pogledaju snimak diskusije na temu kojoj je posvećen, koji možete pronaći na sledećem linku:  https://www.youtube.com/watch?v=zZglouR3a3c.

Kolegama preporučujemo i Priručnik za postupanje advokata u krivičnom postupku, čiji su autori advokati Vladimir Beljanski, dr Veljko Delibašić i Jugoslav Tintor, a izdavači Misija OEBS-a u Srbiji i Advokatska komora Srbije. Priručnik u pdf formatu možete preuzeti ovde   https://aksakademija.edu.rs/vest/prirucnik-za-postupanje-advokata-u-krivicnom-postupku-23.html