Jun

08

Debata o Kodeksu profesionalne etike advokata

Advokatska akademija Advokatske komore Srbije i Misija OEBS-a u Srbiji organizuju debatu o Kodeksu profesionalne etike advokata koja će se održavati 15., 17. i 22.juna 2021. preko Zoom internet platforme.

Razgovor će 15. i 17. juna 2021. voditi i na pitanja učesnika odgovarati advokati Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda, i Aleksandar Popović, predsednik programskog saveta Advokatske akademije AKS.

Razgovor će 22. juna 2021. voditi i na pitanja učesnika odgovarati advokati dr Veljko Delibašić, potpredsednik Advokatske komore Beograda, i Vladimir Beljanski, predsednik Advokatske komore Vojvodine.

U debati će biti reči o primeni Kodeksa profesionalne etike advokata i o tome da li ga je i na koji način potrebno menjati. Trajaće oko 60 minuta i biće organizovana prema sledećem rasporedu:

15. juna 2021. počev od 18:00 sati debata za članove AK Vojvodine - razgovor vode advokati Jugoslav Tintor i Aleksandar Popović
17. juna 2021. počev od 18:00 sati debata za članove AK Vojvodine - razgovor vode advokati Jugoslav Tintor i Aleksandar Popović
22. juna 2021. počev od 17:00 sati debata za članove AK Beograda, AK Niša, AK Čačka, AK Kragujevca, AK Požarevca, AK Šapca i AK Zaječara razgovor vode Vladimir Beljanski i dr Veljko Delibašić
22. juna 2021. počev od 19:00 sati debata za članove AK Beograda, AK Niša, AK Čačka, AK Kragujevca, AK Požarevca, AK Šapca i AK Zaječara razgovor vode Vladimir Beljanski i dr Veljko Delibašić.
Da biste učestvovali u debati dovoljno je da pošaljete prijavu na e-mail adresu Advokatske komore Srbije: a.k.srbije@gmail.com u prijavi je potrebno naznačiti za koji termin se prijavljujete. Zatim ćete dobiti e-mail sa linkom preko kojeg se možete uključiti i instrukcije za njegovo korišćenje. Ako vam ne odgovara termin određen za vašu komoru, u debati možete učestvovati u bilo kojem od preostalih termina,  potrebno je samo da u prijavi naznačite željeni termin.

Za korišćenje Zoom platforme potreban vam je računar sa mikrofonom ili mobilni telefon i pristup internetu. Nije neophodno da instalirate Zoom aplikaciju.

Preporučujemo vam da pre debate pogledate snimak diskusije o Kodeksu profesionalne etike advokata koju su vodili advokati Vladimir Beljanski, dr Veljko Delibašić, Aleksandar Popović i Jugoslav Tintor. Dostupan je na youtube kanalu Advokatske akademije AKS: https://www.youtube.com/watch?v=Q-w_Dv6e4Rw.