Dec

14

Debata o Kodeksu profesionalne etike advokata

Advokatska akademija Advokatske komore Srbije i Misija OEBS-a u Srbiji organizuju debatu o Kodeksu profesionalne etike advokata koja će se održavati 15, 16, 17. i 18 decembra preko Zoom internet platforme. Razgovor će 15. i 16. decembra voditi i na pitanja učesnika odgovarati Vladimir Beljanski, predsednik Advokatske komore Vojvodine, i dr Veljko Delibašić, potpredsednik Advokatske komore Beograda, a 17. i 18. decembra Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda, i Aleksandar Popović, predsednik programskog saveta Advokatske akademije AKS.

U debati će biti reči o primeni Kodeksa profesionalne etike advokata i o tome da li ga je i na koji način potrebno menjati. Trajaće oko 60 minuta i biće organizovana prema sledećem rasporedu:

  • 15. decembar u 18:30, debata za AK Niša, razgovor vode Vladimir Beljanski i dr Veljko Delibašić
  • 16. decembar u 17:00, debata za AK Požarevca i AK Zaječara, razgovor vode Vladimir Beljanski i dr Veljko Delibašić
  • 16. decembar u 18:30, debata za AK Beograda, AK Čačka, AK Kragujevca i AK Šapca, razgovor vode Vladimir Beljanski i dr Veljko Delibašić
  • 17. i 18 decembra biće organizovana debata za AK Vojvodine, razgovor vode Jugoslav Tintor i Aleksandar Popović; tačne termine i informacije o načinu prijavljivanja možete dobiti preko AK Vojvodine.


Da biste učestvovali u debati dovoljno je da pošaljete prijavu na e-mail adresu Advokatske komore Srbije: a.k.srbije@gmail.com; u prijavi je potrebno naznačiti za koji termin se prijavljujete. Zatim ćete dobiti e-mail sa linkom preko kojeg se možete uključiti i instrukcije za njegovo korišćenje. Ako vam ne odgovara termin određen za vašu komoru, u debati možete učestvovati u bilo kojem od preostalih termina, potrebno je samo da u prijavi naznačite željeni termin.

Za korišćenje Zoom platforme potreban vam je računar sa mikrofonom ili mobilni telefon i pristup internetu. Nije neophodno da instalirate Zoom aplikaciju.

Preporučujemo vam da pre debate pogledate snimak diskusije o Kodeksu profesionalne etike advokata koju su vodili advokati Vladimir Beljanski, dr Veljko Delibašić, Aleksandar Popović i Jugoslav Tintor. Dostupan je na youtube kanalu Advokatske akademije AKS: https://www.youtube.com/watch?v=Q-w_Dv6e4Rw.